NOS VoetbalAangepast

Bespeurt Cocu het geluk van een kampioen? 'Laten we het hopen'

PSV-trainer Phillip Cocu vindt de 1-0 winst van zijn ploeg bij PEC Zwolle niet verdiend, maar zegt ook dat "dit soort wedstrijden aan het einde van de rit heel belangrijk kunnen zijn".

Op de vraag of dat het geluk van een kampioen is, antwoordt Cocu: "Laten we het hopen."

'Het geluk van een kampioen? Laten we het hopen'

Tegen de verhouding in won PSV van Zwolle en ook nog eens door een doelpunt ver in blessuretijd, van Nicolas Isimat-Mirin. "We hebben wel enig geluk, ja. Misschien dat we nu nog even met de bus langs het casino rijden", grapt Cocu.

Geloof

Door de achtste overwinning op rij heeft PSV nog altijd acht punten voorsprong op nummer twee Ajax.

Cocu: "Misschien komt het door het moment waar je als team in zit, dat je toch gelooft dat je nog kan winnen. En dat dan ook een verdediger 'm maakt..."

Nicolas Isimat-Mirin van PSV heeft gescoord en viert dat met Marco van Ginkel en Jürgen Locadia

De trainer van PSV nam in de eerste helft een opvallende beslissing. Twee minuten voor rust haalde hij Jorrit Hendrix naar de kant, nadat de middenvelder ontsnapt was aan zijn tweede gele kaart.

"Ik zag hem met de scheidsrechter praten en begreep dat hij een laatste waarschuwing kreeg", legt Cocu uit. "Ik neem dat signaal mee en ga dan het risico niet nemen dat hij in zijn gretigheid nog een gele kaart pakt."

Maar waarom niet wachten tot de rust? "Dat had gekund, maar dat vond ik niet het juiste moment. Ik wilde meteen handelen."

Kuipers heeft nooit aan rode kaart Hendrix gedacht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl