PSV krijgt PEC Zwolle in de extra tijd op de knieen

PSV voorkomt diep in blessuretijd puntenverlies

PSV heeft op bezoek bij PEC Zwolle diep in de extra tijd puntenverlies kunnen voorkomen. Nicolas Isimat-Mirin bezorgde de Eindhovenaren in de 93ste minuut een 1-0 overwinning.

De Fransman reageerde alert op de rebound van een kopbal van Luuk de Jong en hielp PSV aan de achtste zege op rij in de eredivisie. Voor PEC was het pas het eerste puntenverlies op eigen bodem dit seizoen.

Alleen op papier topduel in Zwolle

De topper tussen PEC en PSV leverde voor rust niet veel spektakel op. De Zwollenaren - de verrassende nummer drie van de eredivisie - hadden het meeste balbezit, maar deden er weinig mee. Een ongevaarlijke kopbal van Erik Israelsson was het enige wapenfeit.

PSV liet meer dreiging zien. Een niet lekker geraakte inzet van Luuk de Jong werd van de lijn gehaald en ook Jorrit Hendrix was een keer gevaarlijk. Diezelfde Hendrix ontsnapte aan het einde van de eerste helft aan zijn tweede gele kaart en werd prompt gewisseld.

Phillip Cocu haalt Jorrit Hendrix al in de 43ste minuut naar de kant
    Nicolas Isimat-Mirin schiet de late 1-0 binnen voor PSV
    De teleurstelling is groot bij PEC-speler Stef Nijland

In het eerste kwartier na rust zaten de PEC-supporters plots op het puntje van hun stoel. Philippe Sandler stichtte binnen een minuut gevaar met achtereenvolgens een vrije trap en een kopbal. Niet veel later had Youness Mokhtar de bal voor het inschieten, maar daar slaagde hij niet in.

Vervolgens leek het duel op 0-0 af te stevenen, maar Isimat stak daar met een intikker een stokje voor.

Philippe Sandler komt ongelukkig terecht na een duel met Hirving Lozano en breekt daarbij zijn sleutelbeen