Melvyn Lorenzen heeft voor ADO Den Haag gescoord

Haags kwartiertje levert ADO zege op Heracles op

ADO Den Haag is Heracles gepasseerd op de ranglijst door het onderlinge duel met 4-1 te winnen. De Almeloërs blijven daardoor op een punt uit vijf uitwedstrijden steken.

In de zeer vermakelijke eerste helft waren de eerste kansen voor de bezoekers. Reuven Niemeijer kreeg er twee en tikte er, na een mooie aanval, een van binnen.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd ADO echter sterker. Gelegenheidsspits Erik Falkenburg was al een keer dicht bij een goal met een kopbal en ook Aaron Meijers dwong doelman Bram Castro tot een goede redding.

De dikverdiende gelijkmaker kwam op naam van Melvyn Lorenzen. In een onvervalste scrimmage nam de in Londen geboren Oegandese Duitser drie van de vier doelpogingen voor zijn rekening. Bij zijn derde was het eindelijk raak.

Na de rust werd het spel aan beide kanten iets slordiger, wat ten koste ging van het kijkplezier. ADO bleef echter kansen creëren en trok de wedstrijd in het Haagse kwartiertje naar zich toe.

Abdenasser El Khayati zette zijn ploeg op voorsprong met een bekeken schotje in de korte hoek, dat Castro pas leek te zien toen de bal zachtjes over de doellijn rolde. In de slotfase bouwden de invallers Bjørn Johnsen en Elson Hooi de score nog verder uit.

Reuven Niemeijer viert zijn 0-1 voor Heracles bij ADO Den Haag