NOS WielrennenAangepast

Ook bij WB Bogense vergaapt men zich aan Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft ook de vierde wereldbekerveldrit van het seizoen gewonnen. Na zeges in Iowa City, Waterloo en Koksijde was hij ook op het schitterende Deense parcours in Bogense een klasse apart.

Ook in Bogense vergaapt men zich aan Van der Poel

Buiten de heerschappij van Van der Poel leverde de race nog meer mooie plaatjes op, want de renners moesten een enorme bult over en op een strook waarbij het opspattende zeewater ze in het gezicht sloeg.

Direct na de start sloegen Toon Aerts, Wout van Aert, Lars van der Haar en Van der Poel een gaatje en niet veel later gingen oud-Europees kampioen Aerts en regerend Europees kampioen Van der Poel er samen vandoor.

Halverwege de wedstrijd wisselde Aerts van fiets en dat was voor Van der Poel het sein de Belg te lossen. Hij leek geen last leek te hebben van zijn gehavende rechterknie en reed onbedreigd naar de winst.

Van Aert achterhaalde Aerts nog en klopte zijn landgenoot in de sprint.

Belgische zege bij de dames

De dameswedstrijd leverde wel Belgisch succes op. De 27-jarige Sanne Cant reed op indrukwekkende wijze naar de zege. Ze had materiaalpech in de laatste ronde.

Sanne Cant

Cants ketting liep eraf en ze werd gepasseerd door de Britse Helen Wyman. Ze had haar echter snel weer te pakken, ging erop en erover en reed onbedreigd naar haar tweede wereldbekeroverwinning van het seizoen.

De Nederlandse veldrijdsters kwamen er op het lastige parcours niet aan te pas. Sophie de Boer werd op twee minuten elfde. Maud Kaptheijns deed niet mee (ziek en geblesseerd).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl