Skeletonster Kimberley Bos
NOS SportAangepast

Sterke tweede run brengt skeletonster Bos in toptien

Skeletonster Kimberley Bos heeft haar eerste klassering dit seizoen in de toptien van een wereldbekerwedstrijd binnen. De Nederlandse eindigde zaterdag in Park City bij de tweede wedstrijd uit de WB-cyclus als tiende. Een week eerder was ze twaalfde bij de seizoenopening in Lake Placid.

Net als in de eerste wereldbekerrace van het seizoen moest Bos het hebben van haar tweede run. In het Amerikaanse ijskanaal was ze zaterdag in de eerste run de nummer vijftien van het klassement. Een sterk optreden in de tweede run (zevende) bracht haar in de toptien.

Ook Joska Le Conté bracht het er in Park City beter vanaf dan een week eerder. In Lake Placid finishte ze niet bij de eerste twintig, zaterdag belandde ze op de veertiende plaats. De Russin Elena Nikitina won de wedstrijd in Park City.

De Nederlandse vrouwen zijn bezig met een kwalificatierace voor de Winterspelen van Peyongchang. Half januari moeten ze in de toptwaalf van het wereldbekerklassement staan om in februari aan de Spelen mee te mogen doen. Bos bezet momenteel de twaalfde plaats in het dat klassement, Le Conté is twintigste.

Het bobsleeteam van Ivo de Bruin kent een moeizame seizoenstart. Na de tegenvallende resultaten bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Lake Placid, waar door het warme weer alleen de tweemansbob in actie kwam, leverden de twee wedstrijden in de viermansbob in Park City ook nog niet het gewenste resultaat op.

Ivo de Bruin, Jeroen Piek, Bror van der Zijde en Janko Franjic eindigden dit weekeinde als negentiende (vrijdag) en achttiende (zaterdag). De tweede race bood wel hoop voor de komende weken, waarin olympische kwalificatie moet worden afgedwongen. De Bruin stuurde de Nederlandse slee in de eerste run naar de elfde plaats.

Dure fout

Een fout van de stuurman in de tweede run kostte zoveel snelheid dat een positie bij de eerste twaalf in het klassement werd verspeeld. "Voor ons is die elfde plaats in de eerste run het bewijs dat het wel kan. Dat is wat we moeten doen om ons te kwalificeren voor de Spelen", aldus De Bruin.

De volgende wereldbekerwedstrijd is komend weekeinde in het Canadese Whistler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl