Frederik Holst in duel met Kostas Tsimakis (r)
NOS VoetbalAangepast

Geen winnaar bij Willem II-Sparta

Het vooral na rust vermakelijke duel in Tilburg tussen Willem II en Sparta heeft geen winnaar opgeleverd: 2-2.

Willem II begon sterk, maar zag Sparta zijn eerste kans benutten: Deroy Duarte schoot de bal in de korte hoek op aangeven van Robert Mühren. Die verzorgde ook de assist bij de 0-2 van Duarte (schot in bovenhoek).

Kenneth Dougall had het duel kunnen beslissen met een kopbal, maar het liep anders: net na rust maakte Thomas Haye (geplaatst schot) er 1-2 van en na een fraaie rush van Mo El Hankouri tekende Bartholomew Ogbeche voor de 2-2. Hij had ook de 3-2 op zijn schoen, maar wilde Leonard Nienhuis te moeilijk omspelen.

Ook Sparta laat kansen onbenut

Craig Goodwin (save Mattijs Branderhorst) en Michel Breuer (over) hadden Sparta nog de zege kunnen bezorgen.

Bij Willem II keerde Fran Sol terug in de basis. De aanvaller, die eind oktober werd geopereerd voor een tumor in een teelbal, mocht gelijk negentig minuten meedoen. "Ik heb pas enkele trainingen meegemaakt. Ik ben nog niet helemaal fit, maar ik moest wel spelen." Door blessures waren de wissels van Van de Looi snel op.

Rentree Sol: bekijk het van dag tot dag

Los van de medische update is er ook een transfergerucht rondom de 25-jarige Spanjaard. Zijn manager zou een gesprek hebben gevoerd met VfB Stuttgart. "Dat wist ik niet. Ik bekijk het van dag tot dag. Ik ben erg blij dat ik vandaag gespeeld heb. Dat is het enige waar ik nu mee bezig ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl