Vrijdag werd Nuis vierde op de 1.000 meter, zaterdag eindigde hij als zevende op de 1.500 meter
NOS SchaatsenAangepast

Geduld is het sleutelwoord voor opkrabbelende Nuis

Kjeld Nuis is dit seizoen nog geen schim van de man die vorig seizoen de zeges aaneenreeg, tweevoudig wereldkampioen werd en bijna een wereldrecord op de 1.000 meter klokte. Bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger speelde Nuis ook dit weekend een bijrol: op de 1.000 meter werd hij vrijdag vierde en op de 1.500 meter kwam hij niet verder dan de zevende plaats.

Dat zijn tegenvallende resultaten, ook voor Nuis zelf. Maar er zit wel een verhaal achter.

Nuis: ik hou niet van excuses, maar ik ben best ziek geweest

"Ik hou niet van excuses, maar ik ben best ziek geweest. Ik heb een antibioticakuurtje gehad en dat helpt allemaal niet mee", verklaart Nuis na de 1.500 meter in Stavanger.

"Ik schaatste technisch best goed, maar na 1.100 meter had ik het wel gehad, Dan loopt de snelheid eruit en rijd je de zevende tijd. Dat is flink balen, want daar kom ik niet voor. Je ziet dat het niveau wel heel hoog is. Ik zit een seconde van de winnaar (de Noor Sverre Lunde Pedersen, red.), maar je koopt er niks voor."

Ik ga nu lekker uitrusten, goed trainen en dan in Calgary keihard rijden.

Kjeld Nuis

Voor Nuis is het niet altijd makkelijk om rustig en positief te blijven. "Ik wil ook wel graag alles winnen nu. En als dat niet lukt, doet dat zeer. Als ik zie dat er hier een paar Noren onder me door gaan dan is dat net alsof je naast een titel grijpt. Maar het gevoel is wel goed. Geduld is het sleutelwoord", aldus Nuis.

De wereldbekerwedstrijden in Calgary worden heel belangrijk voor de man die nog nooit de Olympische Spelen haalde. Hij wil via die wereldbeker met een goed gevoel naar het olympisch kwalificatietoernooi. "Gelukkig is de wereldbeker in Calgary pas over twee weken. Ik ga nu lekker uitrusten, goed trainen en dan in Calgary keihard rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl