NOS SchaatsenAangepast

Kramer over schaats-Oscar: een prijs waar ik blij van word

Kramer over schaats-Oscar: een prijs waar ik blij van word

Sven Kramer kwam zaterdagmiddag niet in actie op de 1.500 meter, maar toch kreeg hij een prijs uitgereikt op het middenterrein van de Sørmarka Arena. De 31-jarige Fries werd begin september aangewezen als de winnaar van de Oscar Mathisen-trofee en mocht het daarbij behorende beeld nu ontvangen.

"Dit is wel leuk, ja. Het is wel een van de prijzen waar ik blij van word." Kramer kreeg de prijs voor zijn 10 kilometer op de WK afstanden in Gangneung op 11 februari. "Dat was een spannende rit toen. Ik moest alles uit de kast halen", herinnert Kramer zich.

Kramer stapte die bewuste dag in de voorlaatste rit de baan op in de wetenschap dat zijn grootste concurrent Jorrit Bergsma na hem in actie zou komen. Kramer maakte indruk door in de race zijn persoonlijk record met bijna drie seconden aan te scherpen. Ook reed hij een wereldrecord op een laaglandbaan.

De jury loofde vooral het strakke schema dat Kramer aanhield: de Fries reed bijna de hele wedstrijd rondjes van 30 seconden. Zijn concurrent Bergsma stortte vier ronden voor het einde in en moest de titel aan Kramer laten.

Kramer won al eens eerder de trofee. In 2007, ook toen voor een 10.000 meter-race. "Dat is alleen maar mooi. Het is mooi dat de 10.000 meter een van de meest enerverende ritten van vorig jaar was. Dat doet me goed."

11 februari 2017: Kramer klasse apart op 10 km Gangneung

In tegenstelling tot zaterdag, komt Kramer zondag wel in actie. Hij rijdt dan voor het eerst dit seizoen een internationale tien kilometer.

"Ik wil voor mezelf een lekkere tien kilometer laten zien. We rijden er natuurlijk niet veel per jaar. We hebben er twee of drie en die races heb je ook wel nodig."

Programma zondag wereldbeker Stavanger

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl