Peter Bosz op de bank bij Dortmund

Gifbeker van Bosz en Dortmund moet helemaal leeg

Borussia Dortmund heeft opnieuw een flinke klap geïncasseerd. De ploeg van coach Peter Bosz leed in de Bundesliga de vierde nederlaag in vijf wedstrijden: VfB Stuttgart won in eigen huis met 2-1.

Na miscommunicatie tussen doelman Roman Bürki en Marc Bartra vond Chadrac Akolo al na vier minuten het lege doel. Dortmund drong daarna wel aan, maar creëerde weinig.

Chadrac Akolo heeft gescoord voor Stuttgart

Vlak voor rust werd het toch 1-1. Maximilian Philipp benutte, nadat Ron-Robert Zieler een penalty van Andre Schürrle (hands) uit de hoek had geranseld, de rebound.

Brekalo counterde vlak na rust naar 2-1. Dortmund moest, zonder Pierre-Emerick Aubameyang, opnieuw beginnen. Het aanvalsspel werd er met het wegtikken van de tijd niet beter op en de goed georganiseerde thuisploeg hield probleemloos stand.

Matige serie

In de laatste acht wedstrijden heeft Dortmund nu slechts één overwinning geboekt; in de beker tegen FC Magdeburg, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland.

Dit is een zeer pijnlijke nederlaag, maar we geven niet op.

Peter Bosz

"We speelden eigenlijk best goed tot aan de rust", zei Bos na afloop. "In de tweede helft was ons spel helaas minder. Dat is teleurstellend. Dit is een zeer pijnlijke nederlaag, maar we geven niet op. We blijven ervoor gaan."

Bosz en zijn ploeg staan dinsdag op eigen veld voor een nieuwe krachtproef. Tottenham Hotspur komt op bezoek in het kader van de Champions League.