Arnaut Groeneveld viert zijn treffer

Koploper NEC doet goede zaken, nederlaag Fortuna

In de Jupiler League heeft koploper NEC de topper in Doetinchem tegen De Graafschap met 3-1 gewonnen.

NEC kwam in de Gelderse derby tegen de nummer vijf van de ranglijst al snel op 0-1: Arnaut Groeneveld trok à la Arjen Robben naar binnen en drukte af. Vlak voor rust hield keeper Filip Bednarek De Graafschap met twee knappe reddingen op de been.

In de tweede helft drong de thuisploeg aan en Daryl van Mieghem scoorde uit de rebound. Lang duurde de vreugde niet: spits Sven Braken kon simpel scoren na een ongelukkige kopbal van Sjoerd Ars. Wojciech Golla besliste in de 83ste minuut het duel.

Nederlaag Fortuna en Telstar

NEC liep uit op de nummers drie en vier van de competitie, Fortuna Sittard en Telstar. Beide teams stonden al na één minuut met 1-0 achter en verloren de wedstrijd: Fortuna met 1-0 bij Cambuur en Telstar met 4-1 bij RKC Waalwijk.

Komende maandag staan er in de dertiende speelronde nog twee duels op het programma: Jong PSV-Jong FC Utrecht en Jong AZ-Jong Ajax.