Leo Beenhakker
NOS VoetbalAangepast

Sparta haalt Beenhakker (75) binnen als technisch adviseur

Leo Beenhakker keert terug in de voetballerij. Tot aan de winterstop zal hij het bestuur van Sparta desgevraagd van advies voorzien over transfers.

Aan de bevoegdheden van trainer Alex Pastoor verandert niets: hij blijft verantwoordelijk voor de technische zaken. Het aantrekken van Beenhakker is in overleg met de trainer gegaan.

Zoals te doen gebruikelijk zal Pastoor zijn wensenlijstje wat betreft spelers overhandigen aan het bestuur. Dan zullen ook Beenhakker en oud-doelman Edward Metgod, die sinds september ook een adviserende rol heeft, hun hoofd over het lijstje buigen. "Hoe meer voetbalverstand, hoe beter", klinkt het in Spangen.

Onder Pastoor keerde Sparta terug in de eredivisie. Vorig jaar speelden de Rotterdammers zich op de laatste speeldag veilig. Dit jaar stond Sparta na vier nederlagen op rij onderaan in de eredivisie. Inmiddels is de ploeg de huidige nummer dertien.

Alex Pastoor

Beenhakker is gepokt en gemazeld in de voetballerij en werkte bij clubs als Real Madrid, Ajax en Feyenoord. Zijn laatste baan was bij Sparta. Tot de zomer van 2015 was hij bestuurslid technische zaken in Rotterdam.

In augustus vierde hij zijn 75ste verjaardag.

Leo Beenhakker (75) door de jaren heen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl