Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Cocu: we zitten in een flow en moeten dat koesteren

PSV heeft de wind in de zeilen. De ploeg van Philip Cocu heeft een voorsprong van acht punten op Ajax. Komende zondag gaat de Eindhovense club op bezoek bij nummer drie PEC Zwolle, een wedstrijd die dus gerust als topper aangemerkt mag worden.

PEC Zwolle is de revelatie van dit seizoen. Het elftal van trainer John van 't Schip heeft net als Ajax 22 punten heeft, doch een iets minder doelsaldo dan de Amsterdammers. Cocu verwacht daarom een zware middag. "Het zal een pittige wedstrijd worden. PEC is een eenheid met veel plezier in het elftal. Het vertrouwen is groot, dat heeft ervoor gezorgd dat ze zijn gaan groeien."

"De spelers voelen elkaar goed aan, creëren tegen elke tegenstander kansen en zijn aan de bal heel comfortabel. Voor ons is het een mooie uitdaging om te kijken of we daar ook een resultaat kunnen halen."

Jürgen Locadia is de gevierde man bij PSV na zijn snelle 1-0

PSV verkeerde de afgelopen maanden in goede vorm: de laatste zeven competitiewedstrijden werden alle gewonnen. Cocu onderstreept dat zijn ploeg in een flow verkeert. "Maar flow is iets ongrijpbaars. Je kan het hebben en dan geeft het een geweldig gevoel, maar het kan ook in een keer weg zijn. Je moet het koesteren als je het hebt als team. Maar PEC heeft het nu ook."

'We krijgen een aantal pittige wedstrijden'

Cocu denkt niet de interlandpauze zorgt voor een einde aan die serie. "We hebben met de volledige groep kunnen trainen. Als ik die training bekijk, zie ik veel dingen terug van voor de interlandperiode. Dat geeft me veel vertrouwen en een goed gevoel."

"We gaan nu tot aan de winterstop in één keer door. Het is een druk schema met een aantal pittige wedstrijden. Als we daar ook goede resultaten behalen, geeft dat nog meer vertrouwen naar de tweede seizoenshelft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl