NOS VoetbalAangepast

Interlandbreak heeft Feyenoord goed gedaan: euforie geeft energie

Na een reeks van teleurstellende resultaten stapte een deel van de Feyenoord-selectie de afgelopen anderhalve week in het vliegtuig voor interlandverplichtingen. Eerder deze week keerden vier spelers terug met een WK-ticket op zak en dat is een honderdprocentscore.

Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat stelden deelname met Marokko veilig, Renato Tapia en Nicolai Jørgensen deden dat met respectievelijk Peru en Denemarken. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst denkt dat het een positieve uitwerking kan hebben op de geplaagde Rotterdamse club.

"Ze hebben het allemaal gehaald en ik ben heel erg blij voor die jongens", aldus Van Bronckhorst in aanloop naar het duel met VVV-Venlo. "Als je je plaatst is er euforie en dat geeft alleen maar energie. Zo'n break is goed; jongens die weg zijn gegaan, zijn met een goed gevoel terugkomen."

De topscorerslijst van de eredivisie

De laatste overwinning van Feyenoord in competitieverband dateert alweer van 1 oktober, toen AZ in Alkmaar met 4-0 over de knie werd gelegd. Daarna volgden in de eredivisie teleurstellingen tegen PEC Zwolle (0-0), Ajax (1-4), Roda JC (1-1) en ADO Den Haag (2-2).

Feyenoord heeft dit seizoen pas twintig keer gescoord. Dat Nicolai Jørgensen, vorig seizoen nog topscorer, niet eens op teletekstpagina 832 voorkomt, is veelzeggend.

"We krijgen veel kansen, maar het rendement is minder dan vorig jaar", aldus de trainer. "Maar we hebben veel wedstrijden gehad waarin we veel meer hadden verdiend. Het is niet dat je niets creëert en dat is ook iets waar je naar kijkt."

Peru heeft kwalificatie voor het WK afgedwongen

Een ander voordeel van de interlandperiode - Feyenoord speelde voor het laatst op 5 november - is dat spelers de ziekenboeg hebben kunnen verlaten. "Kenneth Vermeer, Sven van Beek en Bart Nieuwkoop zijn fit en hebben de hele week meegetraind", aldus Van Bronckhorst, die nog wel Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden mist.

De trainer liet doorschemeren dat Renato Tapia, die met Peru ten koste van Nieuw-Zeeland de eindronde bereikte, waarschijnlijk niet speelt. "We nemen geen risico met Renato. Hij is de hele wereld overgevlogen. De kans dat hij rust krijgt, is heel groot."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl