Abdelkader Benali voorafgaand aan de Nationale IQ Test in 2013
NOS NieuwsAangepast

Schrijver Benali wil programma rond Marokkaans elftal op WK

Schrijver Abdelkader Benali wil dat volgend jaar tijdens het WK voetbal in Rusland extra aandacht wordt besteed aan de wedstrijden van het Marokkaans elftal. Hij denkt aan een programma waarin in de aanloop naar de duels de Marokkaanse beleving op de voet wordt gevolgd. "Succes verzekerd", zegt Benali.

"Hoe is het bijvoorbeeld voor, ik zeg maar wat, Ali uit Amsterdam om de wedstrijden van Marokko in Rusland te volgen? Die beleving van Nederlandse Marokkanen die straks naar Rusland gaan om het WK te bekijken, moeten we vastleggen." Het programma moet een verbindende kracht hebben, aldus Benali.

De schrijver zegt in gesprek te zijn met meerdere mensen van de NPO, onder wie een regisseur, om het format van de grond te krijgen. "Het moet een luchtig en gezellig programma worden met veel humor en een dikke knipoog."

Theedrinken

"Ik zie graag oud-internationals, voetbaljournalisten en kenners als hoofdgasten." Ook noemt hij voetbalanalist en oud-doelman Khalid Sinouh en journalist Tijani Goullet als mogelijke gasten.

Goullet lijkt enthousiast. Op Facebook schrijft hij dat er een vaste rubriek zou moeten komen: "Het ritueel van Marokkaanse theezetten en -drinken."

Marokko komt voor het eerst in twintig jaar uit op een WK. Met de Nederlandse Marokkanen El Ahmadi, Ziyech, Amrabat en Boussoufa won de nationale ploeg vorige week met 2-0 van Ivoorkust, waarmee plaatsing voor het WK een feit was.

Deel artikel: