De schaatshal in Stavanger
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

Een groot sportaanbod vandaag. Er is hockey, tennis, judo, er zijn de wekelijkse persconferenties bij de eredivisieclubs, maar het is vooral schaatsen wat de klok slaat. Het wereldbekercircus heeft zich na de opening in Thialf verplaatst naar Stavanger in Noorwegen.

Jorien ter Mors is er niet bij, maar andere Nederlandse boegbeelden als Sven Kramer, Ireen Wüst en Kjeld Nuis zijn wel van de partij. Alle wedstrijden zijn vrijdag tot en met zondag live te zien op NOS.nl en grotendeels ook op televisie.

Vandaag wordt er alleen gesprint in Stavanger.

De schaatsuitzending op NPO 2 begint om 16.05 uur en daarin zal tijdens de dweilpauzes geschakeld worden naar Den Haag, waar de wereldtop van het judo meedoet aan The Hague Grand Prix. Er zijn ook veel Nederlandse deelnemers.

Het prestigieuze toernooi maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo.

De Nederlandse hockeysters spelen vandaag hun eerste wedstrijd bij de finaleronde van de Hockey World League in Nieuw-Zeeland. Het gastland is de tegenstander. De andere landen in de poule van Oranje zijn de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Bij de ATP World Tour Finals worden de laatste groepswedstrijden gespeeld in de zogenaamde Sampras-poule. Dominic Thiem en David Goffin gaan uitmaken wie er samen met Grigor Dimitrov naar de halve finales gaat.

Programma's vrijdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
15.20 uur WB schaatsen Stavanger NOS.nl
16.05 uur Studio Sport extra: schaatsen en judo NPO 2
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
00.29 uur Studio Sport schaatsen NOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl