Lisanne de Lange tijden de Hockey World League in 2013
NOS SportAangepast

Hartproblemen houden De Lange uit Hockey World League

Lisanne de Lange kan alsnog niet meedoen aan de finaleronde van de Hockey World League, die vrijdag in Nieuw-Zeeland begint. Bij de speelster van Laren is een mogelijke afwijking aan haar hart geconstateerd.

De Lange was enkele dagen eerder juist aangewezen als vervangster van Eva de Goede, die een blessure had opgelopen. Een reguliere keuring op 3 november toonde de kans op een afwijking aan haar hart, waar haar er niet van weerhield toch naar Auckland te reizen, waar de HWL plaatsvindt.

Aanvullend onderzoek

In Nieuw-Zeeland aangekomen wees een extra CT-scan uit dat meer aanvullend onderzoek noodzakelijk is. "Dat was tegen onze verwachting in", zegt Arno den Hartog, technisch directeur van de KNHB. "Het is nog altijd niet zeker of er ook daadwerkelijk sprake van een hartprobleem is."

Den Hartog vervolgt: "Om elk risico uit te sluiten, heeft de KNHB besloten Lisanne terug te trekken uit de selectie. De teamarts begeleidt haar nu in Auckland. Wij zijn ons ervan bewust dat dit vooral voor Lisanne heel vervelend is, maar zijn er tegelijkertijd ook van overtuigd dat we op deze manier de juiste beslissing nemen."

Bondscoach Alyson Annan heeft Maria Verschoor opgeroepen als vervangster van De Lange.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl