Jody Herring wordt de rechtszaal ingeleid tijdens het proces tegen haar
NOS Nieuws

Levenslang voor wraakmoorden om voogdij kind

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Vermont is tot levenslang veroordeeld voor de moord op haar maatschappelijk werkster, twee nichten en haar tante.

De 43-jarige Jody Herring schoot de vier vrouwen dood uit wraak, omdat ze de voogdij over haar dochter van 9 had verloren. De moorden kwamen twee jaar geleden hard aan in de relatief kleine staat Vermont, die een van de veiligste staten is van de VS. Maatschappelijk werksters vroegen zich af of ze hun werk nog wel veilig konden doen.

In haar verweer zei Herring dat ze spijt had van haar daden en dat ze wilde dat ze de tijd kon terugdraaien. Ook zei haar verdediging dat de moorden het gevolg waren van een leven lang vol misbruik en trauma's en benadrukte dat de vrouw een angststoornis heeft.

De aanklager geloofde die lezing niet en zei dat Herring de hele zitting geen emotie toonde. Ook vond justitie haar geestelijke problemen geen excuus. "Er zijn in de samenleving veel mensen met problemen, en we moeten alles doen om dat aan te pakken, maar het kan nooit een brute, geplande en meervoudige moord rechtvaardigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl