Briskman steekt haar middelvinger op naar de passerende president

Al bijna een ton voor vrouw die middelvinger opstak naar Trump

Een geldinzamelingsactie voor de vrouw die eind oktober een middelvinger opstak naar president Trump heeft in bijna twee weken tijd bijna 100.000 dollar opgebracht. Om 12.00 uur stond de teller op 97.255 dollar.

Het geld is afkomstig van meer dan 4000 donateurs die haar steunen, omdat de 50-jarige vrouw haar baan verloor. "Juli Briskman is een inspiratie voor ons. Deze week hoorden we dat ze is ontslagen, omdat zij gebruikmaakte van rechten die wettelijk zijn vastgelegd", schreven de initiatiefnemers op gofundme.com.

Konvooi

Juli Briskman fietste 28 oktober op een weg in de Amerikaanse staat Virginia toen zij door het konvooi van president Trump werd ingehaald. Om te laten weten wat zij van hem vond, stak zij haar middelvinger in de lucht. Het moment werd vastgelegd door een fotograaf van het Witte Huis.

Nadat de foto viral was gegaan, besloot de 50-jarige Briskman haar werkgever in te lichten. Het bedrijf ontsloeg haar op staande voet, omdat zij de foto als profielfoto op Twitter en Facebook gebruikte. Dat was in strijd met het sociale mediabeleid van het bedrijf.

Dankbaar

Briskman maakte zich na haar ontslag grote zorgen. "Hoe betaal ik voor gezondheidszorg? Hoeveel spaargeld heb ik om de hypotheek en kosten van levensonderhoud te betalen? Hoe lang duurt het voor ik een andere baan vind?" schrijft ze in een dankwoord voor haar donateurs.

Het doel van de actie was om 100.000 dollar op te halen. Dat is dus bijna binnen. Het is niet bekend of de actie doorgaat zodra de 100.000 dollar is bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl