Duitsland in laatste seconde alsnog naast Frankrijk

Duitsland en Frankrijk hebben in Keulen vriendschappelijk met 2-2 gelijk gespeeld. België won met 1-0 van Japan en op Wembley bleef Engeland-Brazilië zonder doelpunten.

Duitsland en Frankrijk spelen gelijk in oefenduel

Frankrijk, dat in de halve finales van het EK 2016 Duitsland voor het laatst een nederlaag toebracht, kwam in het duel der giganten op 1-0 na een prachtige aanval door het hart van de Duitse verdediging.

Anthony Martial was daarbij de opvallendste acteur, door met een subtiele schijnbeweging drie Duitse verdedigers op het verkeerde been te zetten om vervolgens Alexandre Lacazette in staat te stellen simpel binnen te schuiven.

Vreugde bij doelpuntenmaker Timo Werner

Tien minuten na rust kwam Duitsland op gelijke hoogte via Timo Werner, die raak schoot uit een voorzet van Mesut Özil. Het was alweer de zevende goal in tien interlands voor de spits van RB Leipzig.

Rentree Götze

Na ruim een uur maakte Mario Götze zijn rentree in Die Mannschaft. De spits van Borussia Dortmund, die zijn land in 2014 naar de wereldtitel schoot, maakte op 15 november 2016 voor het laatst speelminuten voor Duitsland.

Vlak nadat Kroos de Duitsers met een prachtige vrije trap bijna op voorsprong had gebracht, was het opnieuw Lacazette die scoorde. De spits werd weggestuurd door Kylian Mbappé en schoof de bal eenvoudig onder doelman Kevin Trapp door.

Daar leek het bij te blijven, tot Götze in de laatste seconden van de blessuretijd Lars Stindl bediende. Die schoot van dichtbij binnen.

Alexandre Lacazette viert zijn tweede treffer tegen Duitsland

Lukaku nu echt topscorer aller tijden

In Brugge onderstreepte Romelu Lukaku zijn naam in de geschiedenisboeken van het Belgische voetbal. De nog altijd pas 24-jarige spits maakte in het oefenduel met Japan zijn 31ste treffer en laat daarmee Bernard Voorhoof en Paul van Himst achter zich.

De rake kopbal van Lukaku op aangeven van Chadli bleek genoeg voor de overwinning in een verder matige vertoning van de Rode Duivels: 1-0.

België verslaat Japan in oefenduel

Geen goals bij Engeland-Brazilië

Op Wembley stond de kraker tussen Engeland en Brazilië op het programma. Ondanks de aanwezigheid van topaanvallers, bleef de wedstrijd zonder doelpunten.