Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette. Op de beelden zijn alleen Garweg en Staub te zien.
NOS Nieuws

Duitse deelstaatpolitie geeft beelden vrij van RAF-terroristen

De regionale recherche in de Duitse deelstaat Nedersaksen heeft beelden vrijgegeven van twee oud-leden van de Rote Armee Fraktion (RAF), een terreurorganisatie die vooral eind jaren 70 en 80 tientallen bloedige aanslagen pleegde in Duitsland.

Het gaat om Ernst-Volker Staub (63) en Burkhard Garweg (49), die overvallen zouden plegen om in hun levensonderhoud te voorzien. Op de beelden is een gewapende overval te zien in mei 2016 op een supermarkt in de Duitse stad Hildesheim. Ook zijn een overval op een bestelauto en een rit door een van de verdachten in een stadsbus in Osnabrück op camera vastgelegd.

Negen overvallen

Samen met Daniele Klette (59) wordt het duo verdacht van ten minste negen overvallen in het noorden van Duitsland. Er is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd omdat er rekening mee wordt gehouden dat de verdachten zich buiten Duitsland, bijvoorbeeld in Nederland, Italië, Frankrijk of Spanje, schuilhouden.

Er wordt in het bijzonder gekeken naar Nederland, omdat in een auto die voor een van de overvallen is gebruikt een Nederlandse krant of tijdschrift is gevonden, zo meldt de Duitse politie. Ook is er een telefoongesprek van of naar Nederland afgeluisterd.

In 2016 gepubliceerde foto's van de ex-RAF-leden gaven geen doorslaggevende tips over hun verblijfplaats. De politie hoopt nu met bewegende beelden nieuwe aanwijzingen te krijgen. De recherche heeft een beloning van 80.000 euro uitgeloofd voor de aanwijzing die leidt tot de verblijfplaats van de verdachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl