In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Grote brand bij bedrijf Sint-Maartensdijk onder controle

De brand in een loods op een bedrijventerrein in Sint-Maartsendijk is onder controle. Veiligheidsregio Zeeland meldt dat er asbest is aangetroffen, maar dat werd alleen op het terrein van het bedrijf zelf gevonden.

De brand brak vannacht rond 02.30 uur uit. "Bij aankomst van ons eerste blusvoertuig sloegen de vlammen al uit het dak", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. De brand begon in het magazijn. Onder meer door de harde wind sloeg het vuur over naar het kantoor.

Het blussen kostte veel tijd omdat in het bedrijf ook een grote tank met palmolie stond. Mensen uit de buurt kregen een NL-Alert met het advies ramen en deuren te sluiten. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog uren.

Abest

Lange tijd was onduidelijk of er ook asbest vrij was gekomen bij de brand. Uit voorzorg werden de banden van auto's die door het gebied reden, schoongespoten. In de loop van de middag meldde de veiligheidsregio dat er alleen asbest was aangetroffen op het terrein van het bedrijf zelf.

Vanwege het asbestgevaar was ook urenlang het terrein van Connexxion afgesloten. Daardoor reden er op het hele eiland Tholen geen bussen, meldt Omroep Zeeland. Inmiddels is het busvervoer weer hervat.

Advertentie via Ster.nl