Mathieu van der Poel en Wout van Aert (r)
NOS WielrennenAangepast

Pech in slotronde kost Van der Poel de winst in Superprestige

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft op schlemielige wijze naast de winst in de vijfde Superprestige-koers gegrepen. De kersvers Europees kampioen was in Gavere op weg naar zijn vierde SP-zege, maar werd in de laatste ronde door pech teruggeworpen naar de derde plaats. Wout van Aert kwam als eerste over de finish.

Van der Poel won eerder dit seizoen de Superprestige-wedstrijden in Gieten, Zonhoven en Ruddervoorde en werd vierde in Boom. Direct na de start in Gavere sloeg hij samen met wereldkampioen Van Aert een gat en niet veel later liet hij de Belg haast achteloos achter zich. Van Aert werd gepasseerd door Toon Aerts, maar toen die lek reed, nam Van Aert de tweede plaats weer over.

Noodlot

In de blubber leek Van der Poel soeverein op weg naar weer een glansrijke zege, maar in de slotronde sloeg het noodlot toe. Eerst reed hij lek, waardoor Van Aert zijn achterstand wist te halveren.

Kort daarop was de Belg opeens koploper toen Van der Poels versnellingsapparaat vast was komen te zitten in het achterwiel. Het duurde lang voor hij weer op de fiets zat, waardoor ook Aerts hem nog passeerde. Van Aert is ook de nieuwe koploper in het klassement.

Na afloop kampte Van der Poel met een wond aan zijn rechterknie, die inmiddels is gehecht. Hij moet tot donderdag rust houden en hoopt zondag weer te kunnen rijden.

Slechte dag Kaptheijns

Bij de dames zegevierde de Belgische Ellen Van Loy. Maud Kaptheijns, die de eerste vier SP-koersen had gewonnen, had een offday en moest genoegen nemen met de twaalfde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl