In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Onderzoek naar filmende buschauffeur Connexxion

Rijdende buschauffeur maakt filmpjes van zijn ritten

Connexxion is een onderzoek gestart naar een buschauffeur die een aantal filmopnames heeft gemaakt onder het rijden. De opnames zijn door een anonieme tipgever aan Omroep Flevoland gestuurd. Het is chauffeurs niet toegestaan om te filmen of te appen tijdens hun werk. Collega's van de chauffeur zijn om die reden op staande voet ontslagen.

De tipgever zegt dat de beelden zijn gemaakt op de rit Emmeloord-Zwolle en al langer binnen het personeel van Connexxion circuleren. "Veel van de chauffeurs spreken er schande van", aldus de tipgever. De omroep heeft de beelden gepubliceerd. Op een van de filmpjes is te zien hoe de chauffeur tijdens het rijden aan het filmen is. In een andere video neemt de chauffeur een gesprek op dat hij met een passagier voert - hij trekt een raar gezicht als de passagier vertelt dat hij straks ook weer mee terug rijdt.

Het is onduidelijk wanneer de beelden precies zijn gemaakt. Wel is duidelijk dat een deel van de opnames dateert van afgelopen zomer.

Ontslag

Connexxion bevestigt dat het gaat om een chauffeur die werkt in de regio IJsselmond. "Er is een onderzoek gestart en als blijkt dat de chauffeur zich niet aan de regels heeft gehouden, worden passende maatregelen getroffen. Die maatregelen kunnen van alles zijn, tot en met ontslag. Maar daar willen we niet op vooruitlopen."

Eind vorig jaar werd een buschauffeur berispt die een selfie maakte toen hij samen met toenmalig minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu door de gloednieuwe A2-tunnel in Maastricht reed.

Advertentie via Ster.nl