NOS VoetbalAangepast

Overmars: Ajax verhuurt geen spelers meer aan kunstgrasclubs

Ajax is niet van plan om nog spelers te verhuren aan clubs die thuiswedstrijden op kunstgras spelen. Dat heeft algemeen directeur Marc Overmars vrijdag gezegd op een aandeelhoudersvergadering van de Amsterdamse club.

Marc Overmars

"Ik hoop dat er binnen twee jaar geen kunstgras meer is in de eredivisie. Ajax maakt zich daar sterk voor. Wij verhuren in ieder geval geen spelers meer aan clubs met kunstgras", zei Overmars. "Het kost mij ook moeite om wedstrijden te kijken die op een dergelijke ondergrond worden gespeeld."

Er is al langer een discussie gaande over kunstgras in het Nederlandse betaalde voetbal. Diverse prominenten, onder wie alle aanvoerders van de eredivisieclubs die op natuurgras spelen, hebben zich in het openbaar uitgesproken tegen het voetballen op kunstgras.

Zeven eredivisieclubs

In de eredivisie spelen zeven clubs momenteel op kunstgras: Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag, Roda JC, Sparta en VVV-Venlo.

Elf clubs uit de eerste divisie hebben op dit moment een kunstgrasveld: FC Eindhoven, FC Volendam, FC Emmen, FC Oss, Almere City FC, FC Den Bosch, Jong PSV (thuisduels op de Herdgang), Helmond Sport, RKC Waalwijk, SC Cambuur en FC Dordrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl