Neymar schiet raak vanaf elf meter tegen Japan

Brazilië verslaat Japan mede dankzij videoscheidsrechter

Diverse landen zijn dezer dagen nog bezig een WK-ticket te bemachtigen, maar 23 ploegen hebben al een plek op het eindtoernooi in Rusland. Zo ook Brazilië, dat vrijdagmiddag razendsnel met Japan (eveneens WK-deelnemer) afrekende in een oefenduel in het Franse Lille.

Brazilië kreeg in de tiende minuut na tussenkomst van de videoscheidsrechter een strafschop, die Neymar simpel benutte. De aanvaller legde zeven minuten weer aan voor een penalty, maar doelman Eiji Kawashima koos dit keer de goede hoek en bracht redding.

In de daaropvolgende corner maakte Marcelo er alsnog 2-0 van. Gabriel Jesus tekende van dichtbij voor rust al voor 3-0. Tomoaki Makino redde in de tweede helft de Japanse eer.