Het model Paulina Vega Dieppa (in het nieuwe tenue) plaatste deze foto op Instagram
NOS NieuwsAangepast

Voetbalsters Colombia boos: ex-Miss Universe presenteert nieuwe tenue

Speelsters en fans van het Colombiaanse vrouwenteam zijn niet blij met sponsor Adidas. Voor de presentatie van het nieuwe tenue huurde het sportmerk oud-Miss Universe en ex-Miss Colombia Paulina Vega Dieppa in, terwijl bij de mannen international en Bayern München-speler James Rodriguez het boegbeeld van de campagne is.

Paulina Vega Dieppa plaatste een foto van zichzelf waarop ze het nieuwe tenue draagt op haar Instagram-account. Waarom Adidas niet een van de vrouwelijke internationals gebruikte voor de presentatie van het nieuwe tenue is niet bekend.

Speelsters reageerden op sociale media op de keuze van de sponsor, zoals keepster Vanessa Cordoba. Ze neemt Vega Dieppa niets kwalijk, maar vindt dat een speelster het tenue had moeten dragen, bijvoorbeeld spits Catalina Usme.

De Colombiaanse voetbalster Catalina Usme in het nationale shirt op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro

Het Colombiaanse mannenteam steunde de opmerking van keepster Cordoba, net als vele fans. Het Colombiaanse vrouwenteam is succesvoller dan het mannenteam en eindigde de laatste jaren twee keer als tweede in de Copa America.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl