Agenten in de buurt van de plek waar Romy werd gevonden
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 10/11: strafeis moordverdachte Romy en onderzoek Hollywood

Goedemorgen! De 14-jarige verdachte van de moord op leeftijdsgenoot Romy uit Hoevelaken hoort welke straf het OM tegen hem eist. En Trump heeft in China naar verluidt een ontmoeting met Poetin.

Het is vandaag bewolkt en druilerig, met af en toe regen of motregen. Het wordt zo'n 8 tot 9 graden. Ook morgen gaat het waarschijnlijk regenen.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• De 14-jarige verdachte van de moord op Romy uit Hoevelaken hoort welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. Omdat de verdachte minderjarig is, wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld. De jongen heeft bekend dat hij het meisje van dezelfde leeftijd seksueel heeft misbruikt en daarna heeft gedood.

• De tientallen bemanningsleden van het patrouilleschip de Zr.Ms. Zeeland worden na vier maanden herenigd met hun familie. Het schip legt aan in de thuishaven in Den Helder. De Zr.Ms. Zeeland hielp de afgelopen tijd mee met de noodhulp aan de Bovenwindse Eilanden en Dominica, die kampen met schade na orkanen.

• Het is de derde dag en laatste dag van het staatsbezoek van de Amerikaanse president Trump aan China. Trump zou er op een economische top voor Aziatische landen naar verluidt een ontmoeting hebben met de Russische president Poetin. Daarna reist de Amerikaanse president door naar Vietnam.

Wat heb je gemist?

De openbaar aanklager in Los Angeles gaat onderzoek doen naar het seksueel misbruik in Hollywood. Er is een speciale werkgroep samengesteld die de entertainmentindustrie in de Amerikaanse stad gaat doorlichten.

Voor hoofdaanklager Jackie Lacey waren de beschuldigingen tegen de invloedrijke producent Harvey Weinstein en topacteur Kevin Spacey reden om een onderzoek te starten.

Ander nieuws uit de nacht:

• Op Schiphol is een een sorteercentrum van pakketdienst DHL ontruimd geweest omdat er een verdachte koffer was gevonden. Het bleek loos alarm.

• Disney heeft de komst van een nieuwe Star Wars-trilogie aangekondigd. De reeks staat los van het verhaal van Luke Skywalker. Ook wordt in 2019 een serie gelanceerd.

Het wereldbekerseizoen in de tweemansbob is niet goed begonnen voor Nederland. Piloot Ivo de Bruin en remmer Bror van der Zijde eindigden in Lake Placid in de Verenigde Staten op de twintigste en laatste plaats.

En dan nog dit:

Vandaag is in Helmond de laatste dag van een proef met felgekleurde wifi-rollators. In de Brabantse stad liepen de afgelopen weken mensen rond met knalroze, gifgroene en felgele rollators met wifi-hotspots.

De jongeren in Helmond zijn er blij mee, want er is verder nergens openbare wifi. En voor de ouderen is het een mogelijkheid om een praatje te maken met de jongere generatie. Het Jeugdjournaal maakte eerder deze reportage over de opvallende wifi-rollators:

Ouderen helpen kinderen op straat aan wifi

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl