Max Verstappen voor de GP van Brazilië
NOS SportAangepast

Verstappen: ik vind mezelf niet de favoriet in Brazilië

Na een belabberde eerste seizoenshelft is de zon gaan schijnen voor Max Verstappen. In Brazilië kan hij komend weekend zijn derde zege in vijf grands prix boeken. Toch tempert Verstappen de verwachtingen.

"De afgelopen vier races was onze auto de snelste. Of dat hier in Brazilië ook zo is, gaan we wel weer zien. Ik beschouw mezelf niet als favoriet, want je moet altijd weer opnieuw beginnen. Maar ik voel me nog heel fris en ben hongerig."

'Geluk valt onze kant op'

"Laten we zeggen dat de laatste races goed waren van ons", zegt Verstappen met gevoel voor understatement. "Na die moeilijke start was het belangrijk om positief te blijven en hard te blijven werken. Op zondag kan er nu eenmaal een hoop gebeuren."

De Limburger vervolgt: "Het geluk lijkt onze kant op te zijn gevallen. Daardoor kan ik er natuurlijk meer van genieten."

Max Verstappen vermaakt zich in Sao Paulo met voetvolley

Vorig jaar maakte Verstappen indruk op het circuit van Interlagos met een magistrale inhaalrace in een kletsnat São Paolo. In de laatste vijftien ronden schoof hij op van de zestiende naar de derde plaats. De race werd meerdere keren onderbroken vanwege de hevige regenval.

Halverwege verloor Verstappen ook nog de controle over het stuur, maar hij hield zijn bolide wonderbaarlijk genoeg uit de muur. "Het was op het nippertje, maar uiteindelijk slaagde ik erin om de auto weer onder controle te krijgen en door te gaan."

"We hopen na de leuke regenrace van vorig jaar weer een goede prestatie neer te kunnen zetten", aldus de coureur van Red Bull. "Ik heb toen echt genoten. Enkele mooie gevechten en inhaalacties hebben toen tot een verdiend podium geleid."

Toch wil Verstappen niet al te lang stilstaan bij het verleden. "Het is natuurlijk prima om weer terug te zijn in Brazilië, maar eerlijk gezegd ben ik niet meer bezig geweest met de race van vorig jaar. Het is nu 2017, dat was 2016."

'Op het droge zijn we minder competitief'

En toch hoopt de Limburger op een nieuwe regenrace. "Ik denk namelijk dat we op het droge wat minder competitief zijn dan in de regen. Vooral met de hoogteverschillen op het rechte stuk. Die zijn niet ons sterkste punt."

Max Verstappen raast door de regen op het Interlagos-circuit

Verstappens teamgenoot, Daniel Ricciardo, verwacht dat hij weer een gridstraf krijgt. Ricciardo viel de afgelopen twee races uit met motorproblemen en twee weken geleden werd hij in Mexico twintig plekken teruggezet voor het gebruiken van drie nieuwe onderdelen.

'Waarschijnlijk lopen we tegen een straf aan", zegt de Australiër. "We zouden het kunnen voorkomen, maar dan lopen we het risico dat we de finish weer niet halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl