Dj Rob Stenders
NOS NieuwsAangepast

NPO beëindigt radioruzie over Rob Stenders met compromis

Dj Rob Stenders komt terug in de middagprogrammering van NPO Radio 2. Hij pakt vanaf januari van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur zijn radioprogramma weer op, dat eerder de naam Platenbonanza droeg.

De NPO heeft vandaag de definitieve radioprogrammering bekendgemaakt. Annemieke Schollaardt, die nu het doordeweekse middagprogramma op NPO Radio 2 heeft, is vanaf januari vrijdag tot en met zondag te horen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Met dit compromis van de NPO komt er een eind aan een maandenlange ruzie tussen de omroepen. Die begon toen Rob Stenders in september vertrok bij AVROTROS. Annemieke Schollaardt nam het stokje over, maar een paar weken later maakte de NPO bekend van plan te zijn Stenders zijn tijdstip terug te geven om een programma te maken namens BNNVARA.

Fatsoen

Volgens omroep AVROTROS overschreed de NPO met dit beleid "de grenzen van het fatsoen". De afgelopen weken is er opnieuw overleg geweest tussen de omroepen, waarna is besloten beide dj's een deel van de middagprogrammering op NPO Radio 2 te geven.

Ook over de nieuwe programmering op NPO Radio 1 was onenigheid. Presentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij van het zaterdagochtendprogramma Nieuwsshow van AVROTROS maken vanaf januari voor omroep Max een soortgelijk programma op hetzelfde tijdstip.

AVROTROS dreigde met een rechtszaak vanwege de verhuizing van de Nieuwsshow naar omroep MAX, maar de NPO laat weten dat de overstap definitief doorgaat. Wel krijgt het programma een nieuwe naam, die binnenkort bekend wordt gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl