NOS NieuwsAangepast

Een-tweetje tussen Maradona en omstreden president Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro kon de afleiding én steun goed gebruiken. Te midden van alle problemen in zijn land, trapte hij een balletje met Diego Maradona. "Lange leve Maduro!", riep de voetballegende.

De 57-jarige Maradona kwam zijn steun betuigen aan het omstreden staatshoofd. Als dank kreeg hij een voetbalshirt van het nationale elftal van Venezuela en een foto van Maduro's overleden voorganger: Hugo Chavez. Tot grote vreugde van de voetbalvedette.

Maduro en Maradona trappen een balletje

"Dit betekent veel voor onze commandante (Chavez) en voor Nicolas, die zo veel klappen van de oppositie heeft doorstaan", zei Maradona. Daarna gaf hij het portret van de voormalige president een kus.

"Maradona is een fanatiek aanhanger van linkse regimes in regio", zegt correspondent Marc Bessems in het NOS Radio 1 Journaal. Voorheen sprak de voetballer al zijn steun uit voor Fidel Castro en Hugo Chavez.

Crisis

Het steuntje in de rug komt als geroepen voor Maduro. Zijn land verkeert in een diepe economische crisis en er zijn zware voedseltekorten. Bij de talloze demonstraties door de oppositie vielen het afgelopen jaar minstens 125 doden.

Vorige maand won de socialistische partij van Maduro de regionale verkiezingen. De oppositie accepteert de uitslag niet en zegt dat er gesjoemeld is. In augustus schoof de president het parlement opzij na een omstreden referendum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl