NOS NieuwsAangepast

Video: Obama meldt zich als jurylid en schudt tientallen handen

Obama meldt zich in de rechtbank, en alles draait om hem

De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zich vandaag in de rechtbank gemeld, nadat hij was opgeroepen om zitting te nemen in een jury. Honderden mensen waren naar de rechtbank in Chicago afgekomen om een glimp van de oud-president op te vangen.

Op de beelden is te zien dat Obama ruim de tijd neemt voor iedereen die in de rechtbank aanwezig is. Hij schudt tientallen handen en ook signeert hij een boek dat iemand heeft meegenomen.

De rechter is blij dat Obama is gekomen. Volgens hem laat dit zien dat iedere Amerikaan zijn burgerplicht zou moeten nakomen. "Als zelfs de oud-president van de Verenigde Staten de tijd heeft om te komen, dan geldt dat eigenlijk voor iedereen."

Obama is tegenwoordig 'gewoon' burger. Hij woont in Washington, maar heeft nog een huis in zijn thuisstad Chicago in Illinois. Vandaar dat hij deze oproep van de rechtbank in Chicago had ontvangen.

Niet geselecteerd

Het ging om een zogenoemde selectiezitting, waar juryleden voor een rechtszaak worden geselecteerd. Iedereen die zo'n oproep krijgt, is verplicht om zich te melden. Dat heeft Obama dus gedaan, maar uiteindelijk werd hij niet geselecteerd als jurylid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl