Mercedes-coureur Valtteri Bottas
NOS SportAangepast

Mercedes gaat nieuwe onderdelen uitproberen in laatste GP's

Nu Lewis Hamilton de wereldtitel binnen heeft, richt Mercedes de blik tijdens de laatste twee races vast op volgend seizoen. "We kunnen wat nieuwe onderdelen testen en ideeën uitproberen", laat teambaas Toto Wolff weten.

Naast de gebruikelijke voorbereiding op het komende jaar, waar het team al maanden mee bezig is op het hoofdkwartier in het Verenigd Koninkrijk, zal de Britse renstal nu dus in de Grands Prix van Brazilië en Abu Dhabi gaan experimenteren.

"Daar komen we tijdens een normaal raceweekeinde niet aan toe, maar nu de titels binnen zijn, kunnen we wat meer risico nemen", zegt Wolff.

Mercedes gaat wel voor twee overwinningen

Dat lijkt in het voordeel van Max Verstappen, die jaagt op zijn vierde GP-zege, maar Wolff benadrukt dat Mercedes geen cadeautjes gaat weggeven. "Het is verleidelijk, omdat de druk eraf is, maar zo staan wij er niet in."

"Ons doel is het om de laatste twee races te winnen. We benaderen de komende races in Brazilië en Abu Dhabi precies hetzelfde als de eerste race van het seizoen."

Hamilton: ik wil ook de laatste twee races winnen

Lewis Hamilton is ook nog niet klaar met winnen dit seizoen. "Ik ben wereldkampioen, maar ik ben vastbesloten om ook de laatste twee races van het jaar te winnen", zei de Brit op een persconferentie in aanloop naar de GP van Brazilië op het circuit van Interlagos.

"Zeker hier, omdat ik hier nog maar één keer heb gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl