NOS VoetbalAangepast

Kalou: de druk ligt bij Marokko

'Snel scoren om Marokko te intimideren'

Het is erop of eronder zaterdag voor Ivoorkust en Marokko. De twee Afrikaanse landen vechten in hun laatste onderlinge groepsduel uit wie er naar het WK in Rusland gaat. Marokko staat op poleposition met negen punten, Ivoorkust heeft er acht.

De Ivorianen móeten dus winnen. En dat gaat lukken, denkt voormalig Feyenoord-spits Salomon Kalou. "Wij spelen thuis en alleen de winst telt. Dus we zullen vol gas beginnen en proberen zo snel mogelijk te scoren om hen te intimideren."

"Zij hebben zich al heel lang niet meer geplaatst voor het WK", weet Kalou. (De laatste keer was in 1998, red.) "Wij waren er de afgelopen drie toernooien wél bij, dus het is niet nodig om onszelf druk op te leggen. Als wij winnen, dan gaan wij naar het WK. Dus de druk ligt bij Marokko."

Stand Groep C WK-kwalificatie Afrika

1. Marokko5-9
2. Ivoorkust5-8
3. Gabon5-5
4. Mali5-3
Marc Wilmots als bondscoach van België tijdens het EK 2016

Tegenvallende resultaten

Stoere taal van Kalou, maar de resultaten van Ivoorkust in de laatste wedstrijden vallen behoorlijk tegen. Sinds bondscoach Marc Wilmots de scepter zwaait bij 'de Olifanten', werd er slechts twee keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en liefst vier keer verloren.

"Maar in het voetbal gaat het om het moment", vindt Kalou. "Als wij zaterdag het veld opstappen met veel strijdlust en er echt als team voor gaan, zullen we een goede wedstrijd spelen. Mocht het dan onverhoopt mislukken, moeten we in ieder geval het gevoel hebben dat we alles gegeven hebben."

Wedstrijden Ivoorkust onder leiding van Marc Wilmots

Nederland-Ivoorkust5-0
Ivoorkust-Guinee2-3
Niger-Ivoorkust2-1
Ivoorkust-Niger1-0
Gabon-Ivoorkust0-3
Ivoorkust-Gabon1-2
Mali-Ivoorkust0-0

Dat het op de laatste wedstrijd aankomt, heeft Ivoorkust vooral aan zichzelf te wijten. Door de nederlaag tegen Gabon en het gelijkspel tegen Mali, de twee landen die al uitgeschakeld zijn voor WK-kwalificatie, werden de Ivorianen ingehaald door Marokko.

"We wisten vanaf het begin dat de strijd om de eerste plaats zou gaan tussen Marokko en Ivoorkust", wuift Kalou de kritiek weg. "Daar is dus niks aan veranderd. Gelukkig spelen wij de 'finale' voor eigen publiek in Abidjan. Wij hebben een ploeg die elk Afrikaans land kan verslaan. Als we winnen zullen de straten van Abidjan volstromen met feestende mensen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl