Virgil van Dijk
NOS VoetbalAangepast

De zoete herinneringen van Virgil van Dijk aan Schotland

Als het Nederlands elftal donderdagavond in het Pittodrie-stadion van Aberdeen aan de aftrap staat voor de oefeninterland tegen Schotland, zal dat zoete herinneringen oproepen bij Virgil van Dijk.

In juni 2013 verhuist Van Dijk van FC Groningen naar Celtic. "En ik maakte mijn debuut bij Aberdeen, we wonnen." Een seizoen later wint Celtic weer in het Pittodrie-stadion. "Toen maakte ik de winnende, vlak voor tijd."

Geen straf

Het is duidelijk: voor Virgil van Dijk is de reis naar Schotland geen straf. "Ik kijk er naar uit om mijn oud-ploeggenoten van Celtic weer te zien. Om de sfeer te proeven. De Schotten weer te zien."

Van Dijk speelt twee seizoenen in Glasgow. Dan meldt Southampton zich, waar Ronald Koeman dan de coach is. Van Dijk hapt toe. Diezelfde Koeman is nu kandidaat nummer een om Dick Advocaat op te volgen.

Virgil van Dijk speelde twee jaar in Schotland voor Celtic

Van Dijk: "Koeman is een fantastische trainer-coach. Samen met zijn broer Erwin. Het zou een uitstekende bondscoach kunnen zijn. Maar ik neem die beslissing niet."

"Hij heeft me naar de Premier League gehaald. Voor mij is hij heel speciaal. Hij heeft mij het vertrouwen gegeven en daarvoor zal ik hem altijd dankbaar zijn. Hij zou Oranje een boost kunnen geven."

Hoewel Van Dijk pas veertien interlands speelde, worden de 26-jarige verdediger veel leidinggevende kwaliteiten toegedicht. "Dat heeft ook te maken met de positie waar ik speel. En hoe ik ben als persoon. Ik doe het eigenlijk automatisch. Je kunt daar niet op trainen. Dat heb je of dat heb je niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl