Viktoria Azarenka kijkt even naar boven tijdens haar duel met Heather Watson dit jaar op Wimbledon
NOS SportAangepast

Voogdijstrijd houdt Azarenka al maanden van de tennisbaan

Viktoria Azarenka moet komend weekend de finale van de Fed Cup tussen Wit-Rusland en de Verenigde Staten missen vanwege een slepend conflict met haar ex-partner over de voogdij van haar zoon.

De tweevoudig grandslamkampioene is niet van plan haar tien maanden oude kindje achter te laten in woonplaats Los Angeles. Een rechter heeft bepaald dat het kind daar moet blijven totdat de ouders een oplossing hebben gevonden. De finale van de Fed Cup wordt in Minsk gespeeld.

"Het doet pijn dat ik niet de kans krijg te spelen om Wit-Rusland in de finale te helpen. Mijn hart is bij de ploeg", zei Azarenka in een statement via sociale media.

Azarenka (28) leeft sinds afgelopen zomer in onmin met haar ex-vriend. Ze speelde dit jaar op Wimbledon haar laatste partij.

De afmelding betekent dat Wit-Rusland met de relatief onbekenden Aleksandra Sasnovitsj en Aryna Sabalenka de veel hoger aangeslagen VS moet zien te verslaan.

VS zonder Williams-zussen

De Amerikaanse ploeg komt met US Open-winnares Sloane Stephens, Coco Vandeweghe, Shelby Rogers en Alison Riske naar Minsk.

Venus en Serena Williams en Madison Keys zijn er niet bij. Serena maakt komend seizoen haar rentree na de bevalling van haar eerste kind.

Over de reden voor de afwezigheid van Venus en Keys werd door de Amerikaanse tennisbond geen mededeling gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl