De topdrie komt vandaag in actie
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

In de eredivisie komt de traditionele topdrie vandaag in actie. Feyenoord is de eerste die aftrapt: vanaf 12.30 uur nemen de Rotterdammers het in Den Haag op tegen ADO. De wedstrijd is live te volgen via het blog op NOS.nl, Teletekstpagina 825 en via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De wedstrijden Ajax-FC Utrecht (14.30 uur), Vitesse-PEC Zwolle (14.30 uur) en PSV-FC Twente (16.45 uur) zijn ook te volgen via het blog, Langs de Lijn en Teletekst. De samenvattingen zijn zoals altijd te zien om 19.00 uur op NOS.nl en NPO 1.

Om 22.22 uur schuiven Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen, Regi Blinker en Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag aan bij Tom Egbers in Studio Voetbal om alle duels van het weekend onder de loep te nemen.

  • NOS
    Uitslagen en programma
  • NOS
    Stand eredivisie

Hij verkeert in supervorm en is de grootste nachtmerrie van de Belgische veldrijders: Mathieu van der Poel. Hij won tot nu toe al twaalf veldritten en is vanmiddag dé favoriet voor de titel op de EK in het Tsjechische Tabor. Nederland heeft met Lars van der Haar bovendien een belangrijke outsider in de gelederen.

In Tabor strijden echter eerst de vrouwen om de Europese titel en ook daar is een grote kans op Nederlands eremetaal of zelfs de titel. Met Maud Kaptheijns (winnares van alle vier de Superprestiges) en Lucinda Brand heeft Oranje twee voorname troeven in handen.

Beide wedstrijden (13.00 uur de vrouwen, 14.30 uur de mannen) zijn live te zien op NOS.nl en NPO 1. De samenvattingen zijn te zien in Studio Sport om 18.10 uur.

Van der Poel wint altijd in Tabor

Niet alleen de veldrijders zijn live te zien op NOS.nl en NPO 1. De handballers van Limburg Lions nemen het in de BeNeLeague op tegen het Belgische HC Visé en dat duel is vanaf 16.00 uur rechtstreeks te volgen.

Verder is in de middaguitzending van Studio Sport de Sportmonoloog van Jacques Brinkman te zien en wordt er live geschakeld naar het slot van de marathon van New York.

In de avonduitzending om 18.10 uur zijn er samenvattingen van Bloemendaal-Amsterdam in de hockeyhoofdklasse (mannen) en FC Twente-VV Alkmaar in de eredivisie voor vrouwen. Daarnaast is er een reportage over Kimberley Bos, de Nederlandse skeletonster.

Programma's zondag

13.10 uurStudio Sport NOS.nl en NPO 1
14.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
18.10 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
18.59 uurStudio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.22 uurStudio VoetbalNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl