Constantijn Jonker met Bjorn Kellerman en Sjoerd de Wert

Kampong verslaat staartclub Almere in spektakelstuk

Kampong heeft na een even moeizame als spectaculaire 6-4 zege bij Almere de koppositie in de hoofdklasse behouden. Naaste belager Amsterdam won de derby tegen Pinoké thuis met 3-1, terwijl nummer drie Bloemendaal eenvoudig met 4-0 won in Tilburg.

In de strijd om plaats vier boekte Oranje-Rood een belangrijke zege bij HGC: 1-0. De Argentijn Agustin Mazzilli was matchwinner voor de club uit Eindhoven. Voor HGC was het de eerste nederlaag na zeven overwinningen op rij.

Oranje-Rood loopt door de zege drie punten uit op HGC, dat zelf naar de zesde plaats zakte. Rotterdam (2-1 winst tegen hekkensluiter HDM) wipte ook over HGC heen.

Vuurwerk in Almere voor de thuiswedstrijd tegen Kampong

Vuurwerk in Almere

Het echte vuurwerk op de tiende speeldag was in Almere te vinden, waar liefst tien doelpunten vielen. Landskampioen Kampong stond binnen tien minuten al 2-0 voor tegen de nummer voorlaatst van de hoofdklasse. Maar tien minuten later stond het ineens 2-2 en weer tien minuten later stond er 3-4 op het scorebord. Vlak voor rust maakte international Jonas de Geus de 4-4 voor Almere en leek een sensatie nog altijd mogelijk.

In de tweede helft vielen 'nog maar' twee doelpunten en wist Kampong een blamage te voorkomen. Constantijn Jonker zorgde in de 63ste minuut voor de 5-4 met een mooie tip-in, waarna Jip Janssen er in de chaotische slotfase nog 6-4 van maakte uit een strafcorner.