De Graafschap viert de 0-1 bij Jong Ajax

De Graafschap pijnigt Jong Ajax, NEC koploper

NEC heeft in de Jupiler League Jong Ajax verdrongen van de leiding. Het won thuis met 3-1 van SC Cambuur, terwijl Jong Ajax op De Toekomst hard onderuit ging tegen De Graafschap: 0-5.

Kevin van Kippersluis zette Cambuur bij NEC na rust op voorsprong, maar NEC boog de achterstand om. Mohamed Rayhi scoorde een keer na slecht verdedigen en daarna met een stiftje. Steeven Langil strafte gepruts van doelman Erik Cummins af.

Jong Ajax onderuit

De Graafschap hield huis bij Jong Ajax. Youssef El Jebli rondde voor rust een snelle aanval af. Na de pauze werd de score opgevoerd door Sjoerd Ars (die keeper Alblas in de luren legde), Anthony Van den Hurk die een penalty benutte, Daryl van Mieghem (wippertje) en Tim Receveur (intikker).

Telstar hoopte via een ludieke Twitteractie op een vol huis, maar dat lukte net niet. 2756 toeschouwers kwamen er af op het duel met Go Ahead Eagles. De thuisploeg won wel, met 3-1 en blijft vierde. Initiatiefnemer Peter Zoontjes, reageerde vrijdagavond bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. "Ze speelden fantastisch. Het had ook wel 7-1 kunnen wezen. Er was een enorm goede sfeer, ze waren allemaal door het dolle heen."

Verder viel de overwinning van Volendam op. Henny Schilder bezorgde de Volendammers de eerste zege door een rake kopbal tegen Jong PSV, 1-0. Volendam blijft wel laatste.