De kermisattractie waarin de drugs zaten
NOS NieuwsAangepast

Zes aanhoudingen voor cocaïne in holle buizen kermisattractie

Na bijna anderhalf jaar onderzoek door de marechaussee, douane en FIOD zijn zes mensen aangehouden voor handel in cocaïne. De drugs waren verborgen in de holle buizen van een kermisattractie die vorig jaar per boot van Curaçao naar de haven van Rotterdam was vervoerd en daar werd onderschept.

De arrestanten zijn vijf mannen en een vrouw (35 tot 59 jaar) uit Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Ze zijn vorige maand al opgepakt, meldt het OM. Vier van hen zitten nog vast en de anderen blijven verdachten.

Ze zouden lid zijn van een criminele bende die de invoer van 500 kilo cocaïne regelde, die volgens het OM een straatwaarde had van 15 miljoen euro. De drugs zaten in de holle armen van een zogenoemde slingshot, een grote bal die als een katapult met elastieken de lucht in wordt geschoten.

Verborgen ruimtes

Toen de drugs werden ontdekt, werd meteen al een 50-jarige man uit Den Haag aangehouden. De kermisattractie was voor hem bestemd.

Tijdens het onderzoek zijn de afgelopen tijd op twaalf plaatsen huiszoekingen gedaan, ook op Curaçao. In totaal werd beslag gelegd op 13 kilo cocaïne, ruim 1,1 miljoen euro contant geld en zeven auto's. Verder werden zes vuurwapens met munitie gevonden.

Bij de invallen werden Advanced Search Teams van het ministerie van Defensie ingezet, die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes. Het geld werd in zulke ruimtes gevonden. Het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl