NOS SportAangepast

Toverbal kan Haase niet redden tegen Del Potro

Haase kan niet opnieuw stunten

Het seizoen van Robin Haase zit erop. De Hagenaar heeft bij het masterstoernooi in Parijs na zijn zege op Alexander Zverev niet opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen en verloor in de derde ronde met 7-5, 6-4 van de Argentijn Juan Martin del Potro.

Haase bood Del Potro, die nog een zege nodig heeft om zich te plaatsen voor de ATP World Tour Finals, uitstekend partij. Hij gaf de openingsset echter onnodig weg. Ondanks een 40-15 stand en drie aces werd Haase op 5-5 gebroken, mede door twee dubbele fouten. En hij miste een game later twee kansen om er nog een tiebreak uit te slepen.

Toverbal

De Hagenaar was tot dan juist de gangmaker in de partij. Bij 5-4 kreeg hij het publiek op de banken met een volley die hij zoveel effect meegaf, dat de bal weer terug stuiterde op zijn eigen helft.

Maar hij deed ook van zich spreken door midden in een rally opeens met links te gaan spelen.

Na een break in de vijfde game van de tweede set kon de Hagenaar Del Potro nauwelijks meer pijn doen. De Argentijn gaf de mondiale nummer 43 ook geen kansen meer om terug te komen.

Goed seizoen

Haase begon het jaar als 59 van de wereld en zal eindigen rond plaats 41, mede dankzij zijn halvefinaleplaatsen in Dubai, Gstaad en bij de masters in Montreal. Een ander hoogtepunt dit seizoen was het bereiken van de Wereldgroep met het Davis Cup-team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl