Rookwolken door de ontploffing bij een kolencentrale in de noordelijke staat Uttar Pradesh
NOS Nieuws

Zeker twaalf doden bij ontploffing kolencentrale India

Bij een ontploffing in een kolencentrale in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn zeker twaalf doden en meer dan honderd gewonden gevallen. De autoriteiten houden er rekening mee dat het dodental nog oploopt.

Er zou in de centrale een boiler zijn ontploft. Volgens de eigenaar van de fabriek, energiebedrijf NTPC, zijn mogelijk schadelijke gassen vrijgekomen. Medewerkers en mensen in de omgeving van de centrale zijn volgens NTPC met die schadelijke stoffen in aanraking gekomen.

Hoeveel mensen op het moment van de explosie in de centrale waren, is niet bekendgemaakt. Een aantal van hen is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Steeds veiliger

De explosie kon gebeuren ondanks de strengere controles op de veiligheid van fabrieken die de afgelopen decennia in India worden uitgevoerd, zegt correspondent Aletta André. "Vooral bij officiële fabrieken van de overheid wordt daar over het algemeen goed naar gekeken."

"Overheidsgebouwen moeten zich aan veel veiligheidseisen houden", zegt André. "Vooral na de verschrikkelijke ramp in 1984 in de Indiase stad Bhopal waar bij een fabriek duizenden doden vielen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl