De flat in Diemen
NOS NieuwsAangepast

OM: oplichting mogelijk motief voor fatale flatbrand Diemen

Het Openbaar Ministerie houdt er rekening mee dat de flatbrand in Diemen, waarbij in juli een student om het leven kwam, werd aangestoken om de verzekering op te lichten. De officier van justitie zei dat bij de eerste zitting in de zaak.

Er zijn drie verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de brand. Onder hen zijn een broer (26) en zus (23). De derde verdachte is een man van 24 uit Amsterdam.

De twee mannen zouden de brand hebben aangestoken. Op videobeelden is te zien dat twee mensen in de nacht van 18 op 19 juli inbreken in de flat, waarna een explosie volgt en brand uitbreekt.

Het OM benadrukt dat meer scenario's worden onderzocht. In televisieprogramma Opsporing Verzocht werden eerder ook een conflict in de relationele sfeer en het maskeren van een inbraak genoemd als mogelijke motieven.

Slechte communicatie

Bij de brand raakten ook twee vrouwen zwaargewond. De dode man (27) en een van de zwaargewonde vrouwen werden pas uren na de brand gevonden op de twaalfde verdieping van de flat. Dit leidde tot kritiek op de brandweer. Uit een onderzoek kwam naar voren dat de communicatie tussen de officier van dienst en bevelvoerders van de blusploegen niet goed was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl