Henk Fraser blikt vooruit
NOS VoetbalAangepast

Fraser: kans op Europese overwintering erg klein

Mason Mount maakt donderdagavond bij Vitesse zijn opwachting in het Europa League-duel met Zulte Waregem.

Het 18-jarige Engelse talent, gehuurd van Chelsea, krijgt in de basis de voorkeur boven Navarone Foor. "Met name op basis van de trainingen heeft Mason deze kans afgedwongen", aldus trainer Henk Fraser.

Mount, die zondag tegen PSV als invaller een fraaie treffer maakte, stond twee weken terug in Arnhem ook aan de aftrap tegen Zulte. In de eredivisie moet hij het vooralsnog doen met invalbeurten.

Fraser: kans op Europese overwintering heel erg klein

Luc Castaignos en Lassana Faye staan waarschijnlijk ook in de basis. Daardoor moeten Tim Matavz en Alexander Büttner genoegen nemen met een reserverol.

Vitesse staat in groep K na drie wedstrijden op één punt, net als Zulte Waregem. De Arnhemmers moeten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde en hopen dat Lazio wint van Nice. Dan slinkt het gat met de Fransen naar twee punten.

Bruns: wij zijn beter dan Zulte Waregem

"Je moet gewoon heel reëel zijn: de kans op Europese overwintering is natuurlijk erg klein. Het belangrijkste is dat je een overwinning pakt om überhaupt nog een kans te maken", aldus Fraser.

Middenvelder Thomas Bruns sluit zich daarbij aan en denkt dat Zulte Waregem te kloppen is. "In de heenwedstrijd hebben wij al laten zien beter te zijn, maar hadden we een beetje pech. Ook de scheidsrechter werkte niet in ons voordeel. Morgen drie punten pakken en dan komt Nice onze kant op. Dat zien we dan wel weer."

Vermoedelijke opstelling: Remko Pasveer, Fankaty Dabo, Guram Kashia, Matt Miazga, Lassana Faye, Thomas Bruns, Thulani Serero, Mason Mount, Milot Rashica, Luc Castaignos en Bryan Linssen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl