NOS NieuwsAangepast

Mensenhandelaar Saban B. toch in Turkse cel

Mensenhandelaar Saban B. zit inderdaad in een Turkse cel. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht van de advocaat van de in Nederland veroordeelde crimineel. Hij zit in Turkije de straf uit die hij van een Nederlandse rechter kreeg.

De afgelopen tijd was er verwarring over waar Saban B. zich bevond. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel runde hij vanuit Turkije een callcenter en was hij mogelijk op vrije voeten. Reden genoeg voor het OM in Nederland om bij de Turkse autoriteiten te controleren waar hij is.

Pooiernetwerk

Saban B. werd in 2008 en 2009 in meerdere strafzaken veroordeeld tot acht jaar cel voor mensenhandel en poging tot moord. Hij hoorde bij een pooiernetwerk in Amsterdam dat meisjes tot prostitutie dwong, mishandelde en doorverkocht. In 2009 vluchtte hij tijdens een verlof naar Turkije.

In Turkije begon er een nieuw proces tegen B. Hij mocht de uitkomst op vrije voeten afwachten. Het duurde jaren voordat de hoogste rechter in Turkije zijn straf onherroepelijk maakte. Sinds november zit hij weer vast.

Volgens het Openbaar Ministerie komt Saban B. in 2021 mogelijk vervroegd vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl