NOS NieuwsAangepast

Wicky-maker Refresco wil zichzelf nu toch verkopen aan Fransen

Bottelaar Refresco is het eens geworden met de Franse investeerder PAI Partners over een overname. De Fransen betalen ruim 1,6 miljard euro voor het bedrijf, wat neerkomt op 20 euro per aandeel.

Refresco maakt allerlei dranken, zoals huismerken voor supermarkten en het zoete kinderdrankje Wicky. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in onder meer Maarheze en Bodegraven.

Verzet opgegeven

De bottelaar heeft zich lange tijd verzet tegen een overname door de Fransen. In april deed PAI Partners tevergeefs nog een bod van 1,4 miljard euro. Vorige week kondigde het bestuur van Refresco aan om toch aan tafel te gaan met de Fransen, nadat het bod was verhoogd.

Topman Hans Roelofs noemt de deal nu "een nieuwe mijlpaal voor het bedrijf". PAI Partners belooft niet in te grijpen in de structuur van het bedrijf en afspraken met werknemers na te komen. "Voor onze medewerkers verandert deze overname niets.", zegt Roelofs. "We houden vast aan onze strategie en aan onze 33 productiefaciliteiten. We hadden een plan over hoe verder te gaan en daar houden we aan vast."

Of de overname definitief doorgaat, hangt van de aandeelhouders af. Zij moeten zich later over de deal uitspreken. Met de overname neemt PAI Partners ook de schuld van Refresco over. De totale waarde van de bottelaar komt neer op 3,3 miljard euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl