PEC Zwolle juicht na de vroege goal van Younes Namli

PEC heeft grote moeite met Kozakken Boys

PEC Zwolle heeft zich geplaatst voor de derde bekerronde, maar Kozakken Boys verzette zich tot het uiterste. PEC won met 3-2 na verlenging.

Het publiek ging er eens goed voor zitten toen Younes Namli al na acht minuten de score opende voor PEC. Hij rondde een pass van Ryan Thomas af. Daarna kreeg de thuisploeg nog veel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar bij rust prijkte nog steeds de 1-0 op het scorebord.

In de tweede helft gingen alle Kozakken-harten sneller kloppen want Ahmed el Azzouti zorgde voor de gelijkmaker. Maar een kwartier voor het einde leek de ploeg uit Werkendam te bezwijken: Philippe Sandler schoot namens PEC een vrije trap binnen.

Freewheelen

De Zwollenaren dachten daarna het duel freewheelend uit te kunnen spelen, maar een enorme rake poeier van Gwaeron Stout in de 88ste minuut gaf het duel ineens een heel andere wending.

In de verlenging kregen zowel PEC als Kozakken Boys grote kansen om te scoren. Op slag van rust werd een overtreding op Ryan Thomas bestraft met een penalty die werd benut door Erik Bakker.

Derby

De streekderby tussen NEC en Achilles '29 werd relatief eenvoudig gewonnen door de Nijmeegse ploeg met 3-0. NEC moest al na een kleine twintig minuten verder met tien man na een rode kaart voor Suently Alberto. Die kreeg eerst geel na een overtreding, maar de videoreferee oordeelde dat rood een betere straf was.

Achilles (Groesbeek) kreeg hierna kansen, maar de tweede divisionist was minder scherp in de afronding dan de opponent die een divisie hoger speelt. Arnaut Groeneveld scoorde voor rust namens NEC, na de pauze deden Ferdi Kadioglu en Mohamed Rayhi dat.

Na de stunt tegen NAC zag Achilles-coach Eric Meijers het fout gaan tegen NEC

Achilles '29 moest na tien minuten in de tweede helft ook met tien man verder nadat Shuremy Felomina zijn tweede geel had gekregen. Achilles, dat in de eerste ronde nog verrassend won van NAC, ligt er nu dus uit

RKC en Fortuna door

RKC Waalwijk heeft zonder problemen de derde ronde bereikt. De Brabantse eerstedivisieclub had op eigen veld geen moeite met De Treffers: 7-0.

Fortuna Sittard rekende voor eigen publiek af met Go Ahead Eagles: 3-0. Lars Hutten, Mickael Malsa en Wessel Dammers kwamen tot scoren.

Cambuur rekende af met FC Den Bosch. De Friezen wonnen in Brabant met 2-0. Marvin Peersman en Kevin van Kippersluis maakten de doelpunten.

GVVV was voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Koninklijke HFC. Simon Brouwer maakte kort na de rust het verschil in Veenendaal.

VV Katwijk ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen VVSB