In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Burgemeester sluit restaurant Eindhoven na schietpartij

Het restaurant in Eindhoven dat dit weekend werd beschoten, is op last van de burgemeester gesloten. In de gevel van de zaak zitten tientallen kogelgaten. Uit het politieonderzoek is gebleken dat er doelbewust vele malen op het pand is geschoten met een zwaar automatisch vuurwapen.

De burgemeester vindt het noodzakelijk dat het pand tijdens het verdere onderzoek gesloten is, omdat de openbare orde en veiligheid van buurtbewoners en passanten in het geding is.

Wat er in de nacht van zaterdag op zondag is gebeurd bij het Stadspaviljoen is nog niet duidelijk. Het pand ging op zondag gewoon weer open. "Gelukkig heb ik een goede dag gedraaid. Ik ben hier nu drie jaar bezig en ik wil hier iets moois van maken", liet eigenaar Paul van Beek eerder weten aan Omroep Brabant.

Nachtmerrie

Vandaag kreeg Van Beek te horen dat zijn zaak dicht moet. De eigenaar is boos. "Twee dagen geleden is er op mijn zaak geschoten, iets waar ik helemaal niets aan kan doen", zegt hij.

"Nu krijg ik te horen dat wij onze zaak moeten sluiten vanwege de openbare veiligheid. Hoelang het gaat duren, weten we niet, dat wordt per dag bekeken. Mijn personeel komt thuis te zitten en we moeten alle feesten en partijen die op het programma stonden annuleren. Het is een nachtmerrie."

De gemeente erkent dat de maatregel de belangen van de horeca-exploitant treft, maar vindt de belangen van de openbare orde, veiligheid en gezondheid zwaarder wegen.

Van Beek zei eerder al dat hij niet het idee heeft dat de beschietingen tegen hem gericht waren. "Voor zover ik weet, heb ik geen vijanden."

Advertentie via Ster.nl