Maria Milstein
NOS NieuwsAangepast

Violist Maria Milstein onderscheiden met Nederlandse Muziekprijs

De Nederlandse Muziekprijs is toegekend aan violiste Maria Milstein, is bekendgemaakt in het NPO Radio 4-programma Podium. De onderscheiding van het Fonds Podiumkunsten is bestemd voor jonge getalenteerde musici.

Volgens de jury is het spel van Maria Milstein gezegend met een zeer eigen intens en lyrisch karakter. "Onder haar handen krijgt de viool als het ware een menselijke stem. Elke compositie vertelt door haar spel een eigen en specifiek verhaal", zegt de jury.

Milstein werd in 1985 geboren in Moskou in een gezin met musici. Ze studeerde in Amsterdam, Londen en Waterloo en won prijzen in internationale concoursen.

Solist en docent

Milstein treedt op als solist bij orkesten in binnen- en buitenland. Ze formeerde het Van Baerle Trio met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder. Sinds september 2014 werkt Milstein ook als docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Eerdere prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs waren de violisten Janine Jansen en Liza Ferschtman, harpiste Lavinia Meijer en cellist Pieter Wispelwey.

De prijs wordt 27 januari 2018 uitgereikt in het Concertgebouw in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl