NOS Nieuws

Kleine werkonderbreking bij Tata Steel IJmuiden

Zo'n 30 werknemers van Tata Steel hebben vanochtend in IJmuiden het werk stilgelegd. De werknemers eisen meer duidelijkheid over de toekomst van hun baan als Tata Steel en het Duitse ThyssenKrupp gaan fuseren.

De medewerkers willen per direct weten wat de fusie betekent voor de werkgelegenheid en de toekomst van het staalbedrijf, stelt Aad in 't Veld, bestuurder van FNV Metaal. "Tot nu toe is het volstrekt onduidelijk wat er gaat gebeuren als Tata Steel gaat fuseren met ThyssenKrupp. Dat leidt tot veel speculaties over mogelijke gevolgen, en onrust op de werkvloer."

De centrale ondernemingsraad liet afgelopen vrijdag weten dat er mogelijk 1000 tot 1500 meer banen op het spel staan dan de eerder genoemde 2000 banen. Ook de directie van Tata Steel liet die dag weten zich ernstige zorgen te maken over de toekomst van het staalbedrijf in IJmuiden.

Spontane actie

Volgens de FNV legden daarom vanochtend zo'n dertig mensen het werk neer bij Tata Steel. "In reactie op deze spontane actie ben ik met iemand van de ondernemingsraad en Theo Henrar van de directie van Tata Steel meteen naar de medewerkers toegegaan", zegt Aad in 't Veld.

De FNV Metaal-bestuurder zegt dat niet veel duidelijker is geworden om hoeveel banen het gaat. "De directie liet weten op dit moment ook nog niet veel te weten en vroeg de werknemers om het allemaal even af te wachten."

Tata Steel bevestigt dat er vanochtend een kleine bijeenkomst was waar Henrar een aantal werknemers te woord stond. Maar het staalbedrijf wil niet meer kwijt dan wat al in een persbericht van afgelopen vrijdag stond, namelijk dat er zorgen bestaan over de toekomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl