​Simona Halep
NOS SportAangepast

Vliegende start Halep en Wozniacki bij WTA Finals

Simona Halep en Caroline Wozniacki zijn sterk begonnen aan de WTA Finals, het officieuze wereldkampioenschap in Singapore.

De Roemeense nummer een van de wereld opende in de rode groep met winst op Caroline Garcia (6-4, 6-2). Wozniacki rekende daarna verrassend eenvoudig af met de Oekraïense Jelina Svitolina: 6-2, 6-0.

De Française Garcia had zich als laatste én voor het eerst voor het officieuze WK geplaatst. Ze toonde geen ontzag voor Halep, die ze in de eerste set tot het uiterste dwong. Garcia deed zichzelf in de negende game echter de das om met twee dubbele fouten.

Halep speelde haar eerste partij als nieuwe mondiale nummer een en maakte die nieuwe status waar in de tweede set. Met de zege nam ze revanche op Garcia voor de verloren finale in Peking eerder deze maand.

Wozniacki binnen een uur klaar

In het andere groepsduel maakte Wozniacki binnen een uur korte metten met Svitolina. De Deense speelde voor haar doen erg aanvallend en dat gaf de doorslag voor de overwinning. "Ik speelde uitstekend, viel aan waar het kon en maakte nauwelijks fouten", lachte de Deense na haar strafexercitie.

Dinsdag gaan de WTA Finals verder met de tweede speelronde uit de witte groep. Venus Williams treft Jelena Ostapenko en Garbiñe Muguruza speelt tegen Karolína Plisková.

WTA Finals - Rode Groep

Rode Groep
Caroline Wozniacki (Den, 6)1-2 (2-0)
Simona Halep (Roe, 1)1-2 (2-0)
Caroline Garcia (Fra, 8)1-0 (0-2)
Jelina Svitolina (Oek, 4)1-0 (0-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl